Kommunassurans söker skadeansvarig

Om Kommunassurans

Kommunassurans är ett kommunsektorinternt försäkringsbolag med kontor i centrala Malmö. Vårt uppdrag är uteslutande att biträda våra delägare – en fjärdedel av landets kommuner – i risk- och försäkringsfrågor. Verksamheten bedrivs därför inte med vinstsyfte.

En stor del av vår verksamhet är utlagd till konsulter, vilket gör att vi är en liten organisation. Att vi är en liten organisation medför att alla medarbetare har möjlighet till inflytande och att vi hjälper varandra även över de traditionella organisationsgränserna i ett försäkringsbolag.

Om tjänsten

Arbetet som skadeansvarig hos Kommunassurans är bredare än titeln kanske indikerar. Som skadeansvarig ansvarar du för att hålla ihop all handläggning av skadeärenden som sker internt och externt, men du har även självständigt ansvar för handläggning av enskilda skadeärenden (egendomsskador och/eller ansvarsskador) och andra ärenden där vi bistår våra ägarkommuner. Du deltar även i villkorsutveckling och biträder, tillsammans med övriga kollegor i bolaget, delägarkommunerna i risk- och försäkringsfrågor generellt. Vi genomför även utbildningar med våra ägarkommuners tjänstepersoner och vissa sådana utbildningstillfällen är säkerligen du som skadeansvarig mest lämpad att hålla i.

Om dig

Vi önskar att du som vår nya kollega har följande erfarenhet och egenskaper.

  • Egen erfarenhet av skadereglering hos försäkringsbolag eller skadekonsult, med antingen egendomsskador eller ansvarsskador. Gärna även erfarenhet av arbetsledning inom området.
  • Erfarenhet från (eller med) offentlig sektor (kommun, förbund/bolag, region, myndighet) är meriterande.
  • Akademisk utbildning med juridisk eller teknisk inriktning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
  • Vi ser gärna att du – på samma sätt som vi som arbetar i bolaget i dag – motiveras av att arbetsuppgifterna i smått och stort syftar till att säkerställa att kundernas situation blir så bra som möjligt.

Om rekryteringsprocessen

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Anders Ramäng (040-611 24 50).

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2024 (skickas till anders.ramang@ksfab.se).

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till vilka kanaler vi önskar använda. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare, rekryteringssajter och liknande.